Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Ja sam Kecmanović Kosta, pucao sam na više lica” (Foto)

Dječak star 14 godina koji je danas u školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio osmoro đaka i čuvara, pozvao je policiju poslije masakra i sam se prijavio.

Veselin Milić, načelnik PU grada Beograda, rekao je da je učenik pozvao policiju i rekao: “Ja sam Kecmanović Kosta”, i javio da kaže da je pucao na više lica.

Ovom prilikom je stradalo 8 učenika, 7 djevojčica i jedan dječak.

“Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu. On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike”, naveo je Milić.

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić rekla je na vanrednoj konferenciji za medije da ubijene ne možemo da vratimo.

“Jedna devojčica je u kritičnom stanju, urađeno je sve što je moglo da se uradi, za njen život se još uvek borimo. U Urgentnom centru je troje dece. Ovo je najgore nešto što se desilo tokom moje karijere. Možemo samo da poželimo da se deca brzo oporave. Insitut za mentalno zdravlje objaviće dve linije gde će moći ljudi koji se bore sa mentalnim problemima”, rekla je ministarka Grujičić.

Izvor: B92
6,700FansLike