Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih sistema na području Gradiške

Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i finansijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Gradiška.

Javnim pozivom omogućeno je subvencionisanje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na stambenim objektima u iznosu do 50% vrijednosti nabavke i ugradnje opreme.

Pored subvencije, za kvalifikovane podnosioce prijava, obezbijeđeno je finansiranje od Grada Gradiška i UNDP-a u cjelokupnom iznosu za:

  • izradu tehničke dokumentacije (projekat sa predmjerom i predračunom radova) za solarni sistem koji će biti predmet realizacije i finansijske podrške,
  • kontrolu kvaliteta izrađene tehničke dokumentacije,
  • stručni nadzor tokom izvođenja radova.

Na Javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresovane osobe koje su vlasnici/suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području Grada Gradiška.

Javni poziv je otvoren do 21. novembra 2022. godine, a možete ga pogledati i putem OVOG linka.

Dodatna pitanja u vezi Javnog poziva mogu se dostaviti putem formulara za pitanja na registry.ba@undp.org sa naznakom “Javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih sistema na području Grada Gradiška” u periodu od 27.10. do 14.11.2022. godine.

Projekat SolarCET

Aktvnost se provodi u okviru projekta “Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini” (SolarCET), podržanog od strane Vlade Republike Slovačke.

Projekat SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u BiH.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow