Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Jokić preuzeo ulogu trenera, pogledajte kako je vodio tajm-aut (Video)

Nikola Jokić je još jednom pokazao da nije samo košarkaš, nego i produžena ruka trenera na terenu.

Nikola Jokić je vodio Denver do velike pobjede na startu NBA finala protiv Majamija (104:93) pošto je upisao istorijski tripl-dabl sa učinkom od 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova. Komandovao je svojom ekipom na terenu kao što to radi pravi vođa, dok je još jednom pokazao da mu ni trenerski posao nije stran.

Televizijske kamere zabilježile su trenutak kada je Nikola Jokić preuzeo ulogu trenera na jednom tajm-autu i umjesto svog šefa Majkla Melouna je vodio ozbiljan razgovor sa mladom zvijezdom tima Majklom Porterom Džuniorom. Nedavno je njegov otac pričao koliko je Majkl naučio od Somborca, a kako i ne bi kada mu Jokić pažnju posvjećuje i na tajm-autu gdje mu je tačno objasnio u čemu je griješio i šta mora bolje.

Pokazivao je Jokić svom saigraču tablu na kojoj je akcija koju će odigrati, a potom ga “streljao pogledom” kako bi vidio da li je shvatio šta se traži od njega. Izgleda da jeste pošto je Porter odigrao više nego dobru utakmicu.

Meč je na kraju završio sa 14 poena i 13 skokova, a njegova statistika je čak šokirala Nikolu Jokića. Kada je došao na konferenciju za medije, Jokić je prvo pogledao u papir sa individualnom statistikom i iznenadio se brojkama koje je bilježio Porter pošto je očekivao da je postigao šest ili sedam trojki. Ispostaviće se da je pogodio samo jednu, odnosno ko zna koliko bi asistencija imao Jokić da njegovi saigrači bolje gađaju.

Izvor: Mondo | Foto: Screenshot
7,300FansLike
458FollowersFollow