Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Karate reprezentacija Republike Srpske završila istorijski nastup na Igrama BRIKS-a (Foto)

Završen je nastup karatista na Igrama BRIKS-a u Rusiji, ostvaren je istorijski rezultat osvojanjem prve medalja za Republiku Srpsku.

Pavle Dujaković osvojio je bronzanu medalju i na taj način ušao u istoriju sporta Republike Srpske.

Ovo je za sada jedina medalja osvojena u Kazanju za Republiku Srpsku u svim sportovima.

Pored Dujakovića nastupilo je još 11 karatista iz Srpske, ali na žalost nisu bili tako uspješni, iako su pokazali da posjeduju kvalitet i samim tim opravdali su svoj nastup na ovom velikom takmičenju.

Bitno je istaći da je karate reprezentacija Republike Srpske bila i najmlađa reprezentacija na igrama sa prosjekom godina 21 godinom starosti takmičara, dok prosjek godina karate reprezentacija drugih zemalja je bio oko 28 godina starosti.

Ovaj podatak nam govori dvije stvari- pozitivnu i negativnu, pozitivna je da karatisti koji su trenutno reprezentativci Srpske imaju potencijal za ozbiljne rezultate u budućnosti na najvišem nivou.

Ali isto tako i drugi podatak koji je negativan, a to je da u drugim zemljama sportisti mnogo duže traju i postignu punu zrelost kao takmičari, što kod nas i nije slučaj, a što nam treba biti cilj da popravimo u budućnosti.

Ono što moramo da učinimo je da se kao društvo pobrinemo da se istaknutim pojedincima omoguće bolji uslovi kako bi oni što duže opstajali u takmičarskom sportu i postizali u kontinuitetu vrhunske rezultate duži vremenski period.

Igre BRIKS-a u Kazanju završavaju se 23. juna a na njima učestvuje 4751 sportista iz 90 zemalja iz cijelog svijeta. A po prvi put i Republika Srpska što bi trebalo da se nastavi i u budućnosti, naredne godine Igre BRIKS-a održaće se u Brazilu.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
459FollowersFollow