Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kolovozi mjestimično vlažni, izmjene na auto-putu Gradiška-Banjaluka

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, jutarnja magla smanjuje vidljivost, a u kotlinama i na dionicama u usjecima povećana je opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog radova na mostu Bogdanovac biće izmjene režima saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška-Banjaluka i do 15. novembra saobraćaj će regulisati signalizacija.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin Kamen biće privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj, do 30. septembra između 11.00 i 15.00 časova, a radovi će u toku jednog dana trajati do 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka obustavljen je saobraćaj za sva vozila zbog sanacije klizišta, te preusmjeren na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraćaj odvija uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci, u oba smjera.

Na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci, u oba smjera.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa /Donji Vakuf-Jajce/ u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
458FollowersFollow