Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Komunalci pod punim gasom: Proljećno uređenje Gradiške (Foto)

Komunalno preduzeće “Gradska čistoća” počelo je veliku akciju proljećnjeg uređenja Gradiške i okoline.

Foto: Milan Pilipović

U toku je obnavljanje savskog keja, farbanje betonskih klupa i saksija, orezivanje stabala, sadnja cvijeća i ukrasnog bilja, zamjena parkovskih klupa, popravka metalnih ograda…

“Imamo mnogo posla jer želimo da naš grad i ostala gradiška naselja izgledaju što ljepše, da svojoj sredini podarimo ugodan ambijent. Naši radnici su raspoređeni na cijelom gradskom području. To su obimni poslovi, ali za nas je to ustaljena praksa. Nastojimo da Gradišku, svake godine učinimo ugodnijim mjestom za život”, kazala je Renata Obradović Popović, direktor KP „Gradska čistoća“.

Foto: Milan Pilipović

U ovom preduzeću prethodno su očistili više divljih deponija, zasadili parkove, obogatili ekološku sliku grada na Savi.

“Zahvalni smo i građanima koji su prepoznali naše napore, te i oni uređuju svoja dvorišta, ulice, okoliš kuća i stambenih zgrada. Mi smo organizovali višednevnu akciju besplatnog odvoza kabastog otpada. Praksa je pokazala da je saradnja sa građanima uspješna i da je to vidljivo svuda”, pojasnili su u KP „Gradska čistoća“.

Foto: Milan Pilipović

Gosti Gradiške, koji ovdje prvi put dolaze iz drugih krajeva i država, sve češće ukazuju na uređen i čist grad, kao prepoznatljiv utisak.

Foto: Milan Pilipović

U Gradišci je u toku intenzivna stambena izgradnja, a nove i moderne zgrade takođe doprinose ljepšem izgledu ove sredine.

Foto: Milan Pilipović
Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
6,700FansLike