Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Laktaši: Pijani i drogirani kamenovali policijsku stanicu

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši u subotu (27.03.2021.) su uhapsili dva maloljetna lica zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i zbog počinjenog prekršaja „Tuča i fizički napad“ iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

“Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Karađorđeva u Laktašima uočili dva lica koja se tuku. Policijski službenici su izdali zakonito naređenje licima da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta su se lica oglušila, te su počela da vrijeđaju policijske službenike. Potom je jedno nepoznato lice napalo policijskog službenika zadavši mu više udaraca nogama u predjelu tjela, nakon čega je lišen slobode”, saopštili su iz PU Banjaluka.

“U toku hapšenja policiji je prišlo drugo nepoznato lice koje je fizički napalo policijskog službenika zadavši mu više udaraca pesnicama u predjelu glave i tijela, nakon čega je pobjeglo sa lica mjesta”, dodaju iz policije.

Kamenjem na policiju

“Lice je potom došlo ispred Policijske stanice Laktaši, noseći dva kamena u ruci, te je jedan kamen bacilo u pravcu zgrade policijske stanice, kojom prilikom je došlo do oštećenja vanjskog zida zgrade, a drugi kamen prema policijskim službenicima. Nakon čega je lišeno slobode. Lica su alkotestirana kojom prilikom je utvrđeno kod jednog maloljetnog lica 1,55 g/kg alkohola u organizmu i kod drugog maloljetnog lica 1,18 g/kg alkohola u organizmu. Izvršeno je testiranje na prisustvo opojne droge u organizmu, kojom prilikom je kod oba lica utvrđeno prisustvo opojne droge „Kokain“ u organizmu”, pojašnjavaju iz PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima, te da se protiv maloljetnih lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri, a obaviješten je i Centar za socijalni rad Laktaši.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow