Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Litvanac uhapšen na graničnom prelazu Gradiška (Foto)

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su državljanina Litvanije, inicijala S.V., koji je na graničnom prelazu Gradiška pokušao prokrijumčariti 27 migranata afroazijskog porijekla.

Gradiška

Kako je saopšteno iz Granične policije, sve se dogodilo 20. januara, a krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera, prilikom kontrole kamiona kojim je upravljao.

“Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke “Scania” i priključnog vozila marke “Krone”, registracijskih oznaka Litvanije, a kojim je upravljao S.V. državljanin Litvanije”, rečeno je iz GP BiH.

Dalje su naveli da je osumnjičeni uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi, a o svemu su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH.

“Osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. Teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti, a krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje”, pojašnjeno je iz Granične policije BiH.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike