Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ljepote netaknute prirode: Nevjerovatna mjesta za koja možda niste čuli (Foto)

Često nismo svjesni da na Zemlji postoje mjesta na koja ljudska noga još uvijek nije kročila i koja najvjerovatnije, još uvijek u potpunosti pripadaju divljim životinjama.

Mnoga od ovih mjesta su toliko udaljena i nepristupačna da bi nam bilo potrebno puno vremena i napora da bismo ih dosegli. Ipak, ona o kojima smo čuli i koje za sada gledamo samo na slikama, često zapanjuju svojom ljepotom.

Jezero u šumi, Rusija

Niko ne zna gdje se tačno nalazi ovo misteriozno jezero. Prema nekim tvrdnjama moglo bi da bude u ruskoj regiji Tjumen. Kako je došlo do toga da jezero završi ovako toplo ušuškano duboko u šumi? To još uvijek nije otkriveno.

Honokohau vodopad, Maui

Ovo zabačeno mjesto preplavljeno je zelenilom.

Sam pogled na njega vam daje osjećaj izuzetne ljepote, veličanstvenosti i tajnovitosti prirodnog svijeta.

Stjenovita ostrva, Palau

Za modernu ljudsku civilizaciju, ova stjenovita ostrva su samo jedno zabačeno mjesto, od kojeg zapravo nemamo ništa. Iako je ono danas nenaseljeno i netaknuto, tokom proteklih nekoliko hiljada godina , arheolozi su sigurni da su ljudi boravili na njima.

To znamo zbog dokaza koji su pronašli o takozvanim “sitnim ljudima” – ljudskoj vrsti koja je tamo živjela i imala veoma usporen rast.

Stjenovita šuma, Madagaskar

Ove stjenovite izbočine i kanjoni nastali su tokom dugog perioda od milion godina i to uglavnom pod zemljom u obliku ogromnih pećina.

Tokom godina, monsunske kiše ispirale su metar po metar krečnjaka i debele slojeve sedimenta, stvarajući ovaj sistem jedinstvenih, tajanstvenih prirodnih mostova, tornjeva i klisura koji mogu doseći i do 120 metara dubine.

Izvor: avaz.ba
7,400FansLike
458FollowersFollow