Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Marko stalno pita za trudnu suprugu koja je poginula u stravičnom udesu u Veneciji

Bračno putovanje u Veneciju Antonele i Marka Bakovića, tri nedelje nakon njihovog vjenčanja, pretvorilo se u nezamislivu tragediju.

Prilikom slijetanja autobusa s nadvožnjaka u blizini Venecije poginula je 24-godišnja Splićanka, a njen je suprug Marko teško povrijeđen. Ukupno je stradala 21 osoba, a riječ je o stranim turistima, uglavnom mladim ljudima.

Par se venčao pre tri nedelje u Splitu, a u Veneciju su stigli u utorak. Oko 19.30 su se ukrcali na električni autobus koji ih je nakon razgledanja popularne turističke destinacije trebalo da vrati u kamp Hu u Margeri, gdje su bili smješteni, piše Jutarnji list.

Dogodila se tragedija kada se autobus, vjerovatno zbog bolesti vozača, survao u provaliju duboku oko 15 metara.

“Gdje mi je žena? Kako je?”, pitao je Marko Baković medicinsku sestru u bolnici Mirano nakon što se probudio.

Te riječi su jako pogodile medicinsku sestru koja nije imala snage da mu kaže istinu. Tiho mu je rekla da mora odmarati kako bi se oporavio. Ali, Marko nije odustao.

“Želim da vidim svoju ženu”, tiho je opet progovorio skupljajući snagu.

Mjesec dana nakon vjenčanja, sahrana

Mesec dana nakon vjenčanja, umesto planiranja budućnosti, roditelji i suprug planiraju sahranu.

Antonela je bila u petom mjesecu trudnoće i stradala je u nesreći. Marko je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen. Njihove porodice juče su već bile na mjestu događaja.

21 osoba je poginula, a 15 ih je povrijeđeno u nesreći. Među preminulim žrtvama je i novorođenče. Poginulo je devet Ukrajinaca, četvoro Rumuna, troje Njemca, Italijan (vozač), Hrvatica, dva Portugalca i osoba iz Južne Afrike.

Nesreća se, dogodila prekjuče oko 19:45 u gradu Mestreu, devet kilometara od središta Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Izvor: srpskainfo.com
7,200FansLike
457FollowersFollow