Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Maturski koncert Muzičke škole Gradiška (Foto)

Osnovna muzička škola “Branko Smiljanić” Gradiška, koncertom u Kulturnom centru, ispratila je 38 maturanata centralne škole u Gradišci i područnog odjeljenja iz Kozarske Dubice.

Za učenika generacija izabrana je Lea Vučaj. Ona se tokom školovanja, istakla izuzetnim zalaganjem i radom, što je krunisano brojnim, prvim nagradama na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

“Završila sam Odsjek solo pjevanja, solfeđa i klavira. Veoma sam ponosna na nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima. Iz svoje škole nosim najljepše uspomene”, kazala je Lea Vučaj.

Maturantkinja Leona Antonela Bodrožić, poslije školovanja u OMŠ “Branko Smiljanić” planira nastavak muzičkog obrazovanja.

“Želja mi je da u Banjaluci upišem instrumentalni smjer za klavir. Muzika je moja ljubav i voljela bih znanje usavršiti”, rekla je Bodrožić.

Boško Švraka je završio smjer gitare. Više puta je nagrađen na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

“U školi sam mnogo naučio, napredovao, trudio se da ovladam suštinu muziciranja na gitari. Osjećam se srećno, svaki put, na pozornci. Volim muziku i nastaviću istim putem”, kazao nam je Boško Švraka.

Ivan Ristić, direktor OMŠ “Branko Smiljanić” naglasio je da je školovanje završila uspješna generacija.

“Ova generacija se školovala u specifičnim uslovima. Dio nastave održavali smo na daljinu, posredno. To je bilo u periodu epidemije korone. Takođe, u toku je rekonstrukcija školske zgrade. Zbog toga je nastava organizovana u drugim objektima u gradu. U takvim uslovima, ova generacija je pokazala izuzetan talenat i zainteresovanost za nastavu”, kazao je Ristić.

Izvor: Nezavisne | Milan Pilipović
7,400FansLike
459FollowersFollow