Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Mediji: Dječak K.K. traži da bude pušten odmah

Dječak K.K. (13) koji je 3. maja ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole, dok je deveto dijete umrlo kasnije u bolnici, svakodnevno traži da bude pušten.

Kako saznaje “Blic”, K.K. svakodnevno zahtijeva da bude pušten na slobodu sa klinike, jer tvrdi da “nema više razloga da boravi u bolnici”. Ipak, šanse da se to dogodi su praktično nikakve, dodaje taj list.

Dječak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Ljekari prema njemu sprovode vještačenja i dodatne dijagnostike.

Kako se navodi, za sve ovo vrijeme on ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim.

K.K. je I ranije, prema tvrdnjama medija, postavljao pitanja: “Kada izlazim?” i “Kakav odjek ima to što sam uradio?”, ali u posljednjih nekoliko dana se “osilio” i pritiska ljekare da ga puste na slobodu – o čemu, naravno, nema ni govora.

Dječak ubica ljekarima svakodnevno postavlja pitanje “da li danas izlazim”, uz komentare da “nema više razloga da ovdje bude”, jer su “obavljeni svi pregledi. S druge strane, ljekari smatraju da je K.K. i dalje opasnost po okolinu i da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično krivično djelo, ako bude u prilici.

“Niko ne može da isključi taj ogromni rizik”, kaže sagovornik “Blica” upućen u slučaj.

Izvor: B92
6,700FansLike