Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Mercedesom izašao na prugu, za dlaku izbjegnuta veća nesreća (Video)

Na putnom prelazu “Ostružnja Gornja” u opštini Stanari u subotu je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je vozač koji nije pazio na znakove naletio na voz.

Kako se vidi na sminku koji su objavile Željeznice Republike Srpske, vozač mercedesa je uspio u zadnjem trenutku da krene unatrag, te je veća nesreća izbjegnuta.

Kako su objavili iz ovog javnog preduzeća, saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači drumskih vozila zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

“Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza”, naveli su iz Željeznica RS.

Dodali su da lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

“Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno odgovorni i savesni, poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali živote, ličnu i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvijek ima prednost”, istakli su iz ovog javnog preduzeća.

Izvor: Nezavisne
7,400FansLike
459FollowersFollow