Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ministar Šeranić posjetio Udruženje “Duga” u Gradišci (Foto)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas Udruženje roditelja djece sa autizmom “Duga” u Gradišci, gdje je istakao da su način rada ove asocijacije i njegova saradnja sa lokalnom zajednicom primjer kako na najbolji način obezbijediti podršku i kvalitetne tretmane djeci sa smetnjama u razvoju.

Šeranić je u izjavi novinarima ocijenio da su ideja i entuzijazam ljudi iz Udruženja “Duga” doveli njihove aktivnosti na trenutni nivo.

“Zadovoljan sam onim što sam čuo od stručnih lica koja rade sa djecom sa autizmom, psihologa, logopeda, defektologa, na koji način rade i kakvu saradnju imaju sa Domom zdravlja Gradiška i školama u ovoj lokalnoj zajednici. Ovaj model rada ćemo promovisati i u dugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i to će sigurno uvijek imati podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite”, istakao je Šeranić.

Predsjednik Udruženja “Duga” Saša Kasagić zahvalio je Šeraniću za posjetu, navodeći da je i to dokaz da je rad ovog udruženja prepoznat kao kvalitetan.

duga

Kasagić je istakao da su se u Udruženju trudili da na sve načine pruže podršku djeci sa poteškoćama u razvoju i nisu željeli da budu van sistema.

“Mi želimo da budemo podrška u svim aktivnostima i da u saradnji sa Centrom za socijalni rad, školama i predškolskim ustanovama nastavimo i dalje sa našim aktivnostima. Zbog toga nam je veoma bitna podrška lokalnih, ali i republičkih institucija. Naše aktivnosti nisu samo usmjerene prema djeci sa poteškoćama u razvoju, nego nastojimo da budemo podrška i njihovoj braći, sestrama i roditeljima”, rekao je Kasagić.

On je naveo da je Udruženje “Duga” u Dnevnom centru Centra za socijalni rad u Gradišci obezbijedilo po minimalno dva tretmana sedmično kod logopeda, psihologa i defektologa za 35 korisnika, za koje finansiraju i školu sporta.

Direktor Centra za socijalni rad Rade Cumbo izrazio je da zadovoljstvo što je model pružanja usluga djeci sa poteškoćama u razvoju u Gradišci, koji se realizuje uz podršku ove ustanove i Gradske uprave, dao odlične rezultate i postao dobar primjer drugima u Republici Srpskoj.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,200FansLike
440FollowersFollow