Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Mlada Srpčanka najbolji junior svijeta u vazduhoplovnom modelarstvu

Na najnovijoj listi Svjetske vazduhoplovne federacije (FAI) koja je objavljena danas, Ana Budimčić iz Srpca našla se na prvom mjestu kao najbolji junior svijeta u vazduhoplovnom modelarstvu.

Ana u ukupnom poretku ima 1.257 bodova i iza sebe je ostavila modelare iz Francuske, Njemačke, SAD-a, Švedske, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i drugih zemalja, od kojih ima skoro duplo, pa čak i troduplo više bodova, a najbliži pratilac joj je Patrick Klobusicky iz Slovačke sa 1.009 bodova.

Ovo je istorijski uspjeh, ne samo za modelare iz Srpca, već i cijele BiH, jer ovakav uspjeh nije zabilježio nijedan junior još od 1995. godine.

“Svi u klubu smo oduševljeni Aninim uspjehom i ostali smo bez teksta. Ovo je vanserijski rezultat do koga je bilo teško doći, ali Ana je to uspjela učiniti uz mnogo napornog rada. Ako ostane svega jedan dan na prvom mjestu to je za nas velika stvar jer treba imati u vidu jaku konkurenciju iz mnogo razvijenijih zemalja, zbog čega je ovaj uspjeh još veći”, rekao je njen otac i trener Miloš Budimčić.

Mlada Srpčanka je ovaj podvig ostvarila nakon što je proteklog vikenda na međunarodnom turniru i kupu u Mostaru osvojila po jedno prvo i drugo mjesto čime je nagrađena dodatnim bodovima na svjetskoj rang listi i tako se popela na tron.

Ona se već godinama bavi vazduhoplovnim modelarstvom i nastavila je niz uspješnih rezultata na velikim takmičenjima, poput sestre Sare i oca Miloša koji u svojoj riznici imaju pregršt medalja.

Bila je prva na opštinskom i druga na regionalnom takmičenju iz hemije, a učestvovala je i na republičkom takmičenju. Osvojila je prvo mjesto i na opštinskom takmičenju iz fizike, drugo na takmičenju iz pravoslavne vjeronauke, kao i prvo mjesto sa horom OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbac na opštinskom takmičenju horova.

Stipendija Ministarstva porodice, omladine i sporta

Nedavno je dobila i stipendiju Ministarstva porodice, omladine i sporta RS kao jedan od najperspektivnijih sportista Republike Srpske.

Izvor: srbac-rs.com
7,200FansLike
457FollowersFollow