Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici, saslušani i organizatori skupa

Dvadesetčetvorogodišnji H.S. ispitan je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave Republike Srpske u Zenici, a što se dogodilo 9. januara, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Iz Uprave policije MUP-a ZDK rečeno je da je 8. januara Policijskoj upravi I, Policijskoj stanici Centar, najavljen “Patriotski skup” koji je održan 9. januara od 19.30 do 22 sata.

Tokom ovog skupa, oko 20.30 sati, na platou ispred istočne strane stadiona “Bilino polje” zapaljena je zastava Srpske, što je snimano mobilnim telefonom, a zatim je objavljeno na društvenim mrežama čime je došlo do uznemirenja javnosti.

Kako navode iz zeničke policije, zbog sumnje da to sadrži obilježja krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, pripadnici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I su pod nadzorom dežurnog Kantonalnog tužioca preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

“Nakon prikupljenih operativnih saznanja, u službenim prostorijama Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I saslušani su organizatori skupa, kao i svjedoci predmetnog događaja, kojom prilikom se došlo do saznanja da se u vezu sa tim može dovesti H.S., rođen 2000. godine u Zenici, te je isti ispitan na okolnosti počinjenog krivičnog djela. Po kompletiranju dokumentacije Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama”, rekao je za “Nezavisne novine” Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike