Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Momačko veče izmaklo kontroli: Pretvarali se da su teroristi pa dobili tužbe

Momačka zabava u sjevernoj Italiji završila se podizanjem optužnica za “uzbunjivanje javnosti” protiv devet muškaraca koji su se pretvarali da su teroristi koji namjeravaju da otmu mladoženju.

Mladoženji, nesvjesnom da je predmet neslane šale, prijatelji naoružani pištoljima, sa crnim šljemovima i fantomkama, u subotu u predgrađu Torina začepili su usta, utovarili ga u kombi i krenuli u brzu vožnju.

Međutim, ideja o lažnoj otmici se nije odvijala onako kako je zamišljena i planirana.

Prijatelji mladoženje su se navodno pretvarali da su teroristi Islamske države, zbog čega je policija odmah primila veći broj poziva uznemirenih građana i krenula u akciju, a londonski “Gardijan” je prenio da se jedan stariji čovek onesvijestio posmatrajući događaj sa svog prozora.

Policija je postavila kontrolne punktove širom gradskog područja i pokrenula potjeru za “otmičarima” i zarobljenikom.

Kombi je pronađen ispred kuće jednog od muškaraca, a mladoženja, koji je još uvijek bio u vozilu i dalje nije bio svjestan da je sve bila šala njegovih drugara, prenio je ”Torino tudej”.

Policija je zaplijenila lažno oružje, šljemove, fantomke i odjeću sa oznakama Islamske države i podnijela tužbu za uzbunjivanje javnosti protiv učesnika u ovoj nesvakidašnjoj namještaljki.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike