Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Muke po Tomi Antoniću iz Gradiške, a sve zbog ulične rasvjete (Foto)

U pismu koje je, pored više adresa dostavio i novinarima, penzioner iz Gradiške Tomo Antonić, (Ulica Aleksandra Bijelića 62) inače bivši opštinski inspektor, opširno, ali iskreno, opisao je neprijatnosti zbog ulične rasvjete.

Tomo Antonić

On se tri mjeseca, kako kaže, bori da pronađe adekvatnu adresu, da sazna ko je nadležan za njegov problem, ali nije uspio.

Zato je presavio tabak pa u detalje ispisao sve šta ga je snašlo, koga je zvao u pomoć, koga obavještavao, kakve odgovore je dobio i šta je dalje naumio.

Tomino pismo

“Danas vas želim obavijestiti da se danas navršava jubilarnih tri mjeseca od kada se jedna ulična sijalica u Ulici Aleksandra Bijelića, kod broja 62 počela nedolično ponašati. Naime, ista se po cijelu noć pali- gasi, pali- gasi, pali- gasi, ova tri mjeseca”, piše Tomo u svom pismu adresiranom elektro-preduzeću za koje pretpostavlja da je među nadležnim.

“Ja, stanovnik pomenute ulice, Antonić Toma sa suprugom u dobi oko 80 godina, doživljavam prave torture elektrotehnike i nemara nadležnih. Trpimo tri mjeseca svjetlosne šokove, pa više ne spavamo, nego spavamo. Doživljavamo sadizam tihog ubice.”

“Prvi mjesec obavještavali smo opštinskog referenta nadležnog za gradsko osvjetljenje, sa molbom da se kvar otkloni. Drugi mjesec smo obavještavali dotičnu da se kvar otkloni ili da odgovorna kompanija isključi sijalicu. Treći mjesec smo molili dotičnu da spornu sijalicu isključe i tako nas vrate u devetnaesti vijek, a usput da se jednom na miru naspavamo.”

“Poziva na intervenciju u ova tri mjeseca je bilo oko trideset, a stalni odgovor je bio, kvar je prijavljen. U toku mjeseca decembra obraćali smo se i komunalnoj policiji, dva puta, odgovor je bio da nisu nadležni. U istom mjesecu obraćali smo se i RTV Gradiška, da publikuju naše muke i problem, a oni kažu, mi tu ništa ne možemo učiniti. Tri puta smo dobili sočno obećanje od odgovornog lica, da će kvar biti otklonjen u roku od dva dana. Ustvari, to su bile tri velike laži kojih bi se pametan čovjek stidio.”

“Ostalo je da poslije ovih januarskih praznika odvrnemo matice na stubu i isti prevalimo preko ulice, da na taj način skrenemo pažnju javnosti. O ovome potezu i ovoj poruci Vama, obavijestićemo SUP Gradiška, Komunalnu policiju Gradiška i ostale kojih se budemo sjetili. Odmah da kažemo, matice smo već poprskali VD – 40, da se lakše odvrću, a izvršena je i nabavka krive gedore odgovarajućeg broja.”

Muke po Tomi

Ovo Tomino pismo je, kao reče, njegova novogodišnja i praznična žalopojka.

Nada se da će javnost posredstvom lokalnih medija biti upoznata sa njegovim problemima, a problem brže i efikasnije riješen.

Da su u pitanju velike muke, po Tomi, tu nema nikakve dileme. Sve što je imao, oštro je i bez oklijevanja napisao. Sada su drugi na potezu.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
7,200FansLike
457FollowersFollow