Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Muškarac iz Bugojna osumnjičen da je od privrednika iznudio više od milion maraka

Službenici Federalne uprave policije su uhapsili I.M. (44) iz Bugojna kojeg sumnjiče da je od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna uz prijetnje iznudio oko 1,2 miliona maraka.

Kako se navodi u saopštenju FUP-a juče i danas su policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, preduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela iznuda iz člana 295. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

“U sklopu navedenih aktivnosti, uhapšen je I.M. (1978.) iz Bugojna, koji je osumnjičen da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivao novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, a pri tome upućivajući mu ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te je na taj način za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist cca 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a privrednom subjektu nanio veliku materijalnu štetu”, navodi se u saopštenju.

Policija je osumnjičenog I.M. uhapsila prilikom primopredaje novca, kojom prilikom su kod istog pronašli i oduzeli 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od strane oštećenog, te putničko motorno vozilo čija je vrijednost cca. 250.000 KM koje je isti u prethodnom periodu, takođe, nezakonito oduzeo od oštećenog.

“Postupajući po Naredbi Opštinskog suda u Bugojnu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području opštine Bugojno kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju.

I.M. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je danas predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Izvor: Nezavisne | Ljiljana Radić
6,700FansLike