Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Muškarac iz Gradiške osumnjičen za obljubu djevojčice (13): Tužilac zatražio pritvor

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica K.S., rođenog 1984. godine u Gradišci, stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina (na štetu trinaestogodišnjakinje) u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

“O prijedlog za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci”, saopšteno je iz OJT Banjaluka.

Izvor: N1
6,700FansLike