Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Muževi imaju više koristi od braka nego žene

Kome brak donosi više dobrog – muškarcu ili ženi?

Stručnjak za bihejvioralne nauke i ekspret za sreću Pol Dolan, smatra da su slobodne žene bez djece srećnije od bilo koga drugog.

“Brak više koristi mentalnom i fizičkom zdravlju muškaraca nego žena. Oženjeni muškarci usvajaju manje rizičan, zdraviji način života i postaju efikasniji na poslu. Udate žene, s druge strane, bar one srednjih godina, izložene su većem riziku od mentalnih i fizičkih poremećaja nego njihove neudate vršnjakinje”, smatra Pol.

Takođe, ovaj ekspert svoje stavove redovno iznosi i na predavanjima širom svijeta, te je prije izvjesnog vremena na jednom takvom predavanju izjavio:

“Ako ste muškarac, vjerovatno bi trebalo da se vjenčate; ako ste žena, pa, nemojte se mučiti “, rekao je okupljenima.

Dolan je rekao i da želja da se skrase i osnuju porodicu može da ima negativan uticaj na dobrobit žena. Međutim, to je suprotno za muškarce, jer oni imaju koristi od braka jer tada postoji mogućnost da će se smiriti i da će manje rizikovati.

“Najzdravija i najsrećnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili imale djecu”, rekao je on.

Takođe, profesorka na Univerzitetu u Eseku Emili Grandi sličnog je mišljenja. Ona smatra da su udate žene preopterećene kućnim polovima, obavezama oko djece i kuće i često “vuku” i emocionalni teret.

Izvor: B92
6,700FansLike