Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na graničnim prelazima uhapšeno devet osoba

Pripadnici Granične policije BiH su prethodnih dana na graničnim prelazima uhapsili devet osoba.

Kako se navodi u saopštenju Granične policije BiH, pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška juče su uhapsili N.S. (44), državljanina BiH.

“Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradina i predat službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona. Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom ulaska u BiH na prelazu Šepak, lišili slobode Dž.G. (53) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina”, naveli su iz Granične policije.

Dodali su da su 24. decembra pripadnici ove jedinice uhapsili P.R. (42), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora.

“Bh. državljanin je kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje. Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 25. decembra 2023., lišili su slobode bh. državljanina, B.H. (24). Utvrđeno je da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela teška krađa. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Dan ranije, 24. decembra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode N.A. (33) jer je utvrđeno da je Policijska stanica Čelinac raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela krađa. Bh. državljanin je kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prelazu Šamac i predat službenicima Policijske uprave Bijeljina.”, objavili su iz Granične policije BiH.

Istakli su da su na ulasku u BiH na prelazu Šamac, pripadnici ove jedinice 23. decembra lišili slobode N.C. (23) jer je ustanovljeno da je Policijska stanica Teslić raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga.

“Državljanin BiH je predat službenicima Policijske stanice Teslić. Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 24. decembra 2023., lišili su slobode M.M. (39), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 23. decembra 2023., prilikom ulaska u BiH na prelazu Popovi, lišili su slobode F.G. (76). Utvrđeno je da ga Sud BiH potražuje zbog krivičnog djela organizirani kriminal. Državljanin BiH je predat službenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH. Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić su 23. decembra lišili su slobode H.H. (34), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Izačić i predat službenicima Policijske stanice Bihać”, naveli su iz granične policije.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike