Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na graničnim prelazima uhapšeno sedam osoba

Službenici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 9. maja 2022. godine, uhapsili su M.B. (1986.), državljanina Libana. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „krađa“.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana, službenici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj uhapsili N.R. (1973.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 8. maja 2022., na prelazu Rača na izlasku iz BiH lišen je slobode R.E. (1958.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, državljanina BiH su predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Osoje, 8. maja 2022., uhapšen je A.H. (1968.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Službenici Jedinice GPBiH Gorica, državljanina BiH su predali službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 7. maja 2022., lišili su slobode E.I. (1981.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Donji Svilaj i predat službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 7. maja 2022., uhapsili su dvojicu državljana BiH na izlasku iz BiH. Na prelazu Šamac uhapšen je I.H. (1969.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, dok je A.M. (1966.) lišen slobode jer ga potražuje Opšinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „ucjena“. I.H. je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, a A.M. službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Izvor: srpskainfo.com
6,700FansLike