Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na graničnom prelazu Gradiška uhapšene dvije osobe iz BiH

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška službenici lokalne jedinice granične policije su juče i 27. februara lišili slobode dvoje državljana BiH.

Za lice K.S. utvrđeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela skidanje ili povreda službenog znaka ili pečata.

Za osobu DŽ.M. je ustanovljeno da je potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a predata je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Ostali granični prelazi

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su danas lica čiji su inicijali S.Đ. i M.Đ, nakon što su otkriveni u nezakonitom prometu 1.150 kutija cigareta bez akciznih markica.

Jedan dio cigareta je otkriven prilikom granične kontrole vozila marke “opel” u graničnom pojasu na području Bijeljine, dok je drugi dio otkriven pretresom objekata koje koriste ova lica, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Vozilom je upravljala S.Đ. koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama izvršen pretres vozila i objekata u kojima su se nalazile cigarete.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv osumnjičenih biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Iz Granične policije podsjećaju da su pripadnici ove jedinice 9. februara, prilikom kontrole iste državljanke BiH zaplijenili 5.510 kutija cigareta, takođe, bez akciznih markica.

Tada je kontrolisana na putu Zvornik-Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su lišili su slobode lice čiji su inicijali I.H, državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela prevara.

Ovo lice je kontrolisano na ulasku u BiH na graničnom prelazu Rača i predato službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Brod su pri ulasku u BiH na prelazu kod ovog mjesta lišili slobode dvojicu državljana BiH.

Utvrđeno je da S.J. potražuje Opštinski sud u Travniku zbog krivičnog djela šumska krađa, a I.V. Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje uhapsili su lice čiji su inicijali M.B, nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Doboj raspisala potragu zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja.

Ovaj državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Deleuša i predat službenicima Policijske stanice Teslić.

Izvor: Agencije
7,400FansLike
459FollowersFollow