Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nastavak akcije “Storidž”: Izvještaji protiv 34 osobe, među kojima su i otac i sin Lovrenović

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS je u okviru akcije “Storidž”, Tužilaštvu BiH dostavila izvještaje o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 34 osobe.

Izvještaj je podnesen zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenje ljudi, paljevina, izazivanje opšte opasnosti i osiguranička prevara.

Pored međunarodnog krijumčarenja narkoticima, ljudima i oružjem članovi kriminalne grupe sumnjiče se da su u prethodnim dogovorima zastrašivali policijske službenike i druge osobe na različite načine, kao što su oštećenjem i uništenjem lične imovine paljevinom i aktiviranjem minsko-ekspolozivnih sredstava, saopšteno je iz MUP-a RS.

Između ostalog, kako saznaje “Mondo”, otac i sin Milivoje i Dušan Lovrenović se terete da su organizatori kriminalne grupe, i sumnjiče se da su 13.12.2019. godine zajedno sa Miletom Rosićem na području Gradiške izvršili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i paljevina.

Sumnja se da su djela izvršena tako što su postavili i aktivirali eksplozivnu napravu ispred jednog ugostiteljskog objekta, koji se nalazi u sklopu gradskog stadiona, a u vlasništvu je člana porodice rukovodnog radnika Policijske uprave Gradiška.

Nezvanično se saznaje da se radi o načelniku PU Gradiška Bojanu Škoriću.

Sumnja se i da su isto vrijeme podmetnuli i požar na pilani u Gradišci, koja se nalazi u vlasništvu članova porodice policijskog službenika PU Gradiška.

Takođe, Lovrenovići se terete da su organizovali izvršenje krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, koje je počinjeno 1. septembra 2020. godine, postavljanjem eksplozivne naprave ispred kuće jednog lica u cilju njegovog zastrašivanja.

Izvor: Mondo
6,700FansLike