Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nevolje Nigerijca u Tešnju: Nema šta da jede, a policija od sutra može da ga uhapsi

Napadač tešanjskog TOŠK-a Abubakar Safijanu nalazi se u veoma teškoj situaciji, a čak mu prijeti i hapšenje jer mu je istekla boravišna dozvola u BiH.

Mladi Nigerijac ljetos je stigao u Tešanj, odigrao dva meča u Prvoj ligi FBiH, a potom se povrijedio i tu su počeli njegovi problemi.

“Došao sam u klub početkom jula i do sada sam dobio samo tri plate. Ostatak novca ne žele da mi plate jer govore da sam došao povrijeđen. Ako sam bio povrijeđen, kako sam prošao ljekarski pregled i odigrao sve utakmice do povrede u trećem kolu”, zapitao se Safijanu.

Kako ne dobija platu, boravišna dozvola mu je uskraćena, piše “Klix”.

“Policija mi je poručila da ću biti uhapšen jer nemam boravišnu dozvolu, a nemam novca da se vratim kući u Nigeriju. Poštujem grad, klub i navijače, ali neki ljudi iz kluba se sramotno ponašaju. Došao sam do toga da moram posuđivati novac od saigrača kako bih mogao da jedem. Igrači kada se nađu u situaciji poput moje traže pomoć svoje porodice, ali moja porodica je daleko”, poručio je mladi Nigerijac kojeg policija već sutra može uhapsiti zbog nelegalnog boravka u BiH.

Izvor: Srpskainfo.com | Foto: FK TOŠK/Facebook

7,200FansLike
457FollowersFollow