Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Novak Đoković potvrdio učešće na turniru u Banjaluci!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković obratio se danas medijima na terenu “TC Novak”.

Đoković je poslije odrađenog treninga stajao kod mreže i odgovarao na sva novinarska pitanja.

O turniru u Banjaluci

“Ja planiram da igram u Banjaluci, ako sve bude kako treba. Samo jednom sam imao priliku da igram tamo, 2009. godine kada sam igrao egzibicioni meč sa Viktorom Troickim. Drago mi je da sam dobio dozvolu tamošnjih vlasti. Ovo je poslednja godina našeg iznajmljivanja licence, mi nismo vlasnici. Ona se sledeće godine vraća u Rumuniju. Nadam se da će svi radovi biti završeni na vreme. Verujem u naš narod i tamošnju organizaciju. Što se tiče imena, to ne znam. To je u rukama organizacije, oni komuniciraju sa njima. Nadam se da ću ja moći da igram i igrači iz regiona. Naravno i neka internacionalna imena.”

O sezoni na šljaci i pripremama da put u SAD propadne

“Pokušaću u oba slučaja da izvučem maksimum iz datih okolnosti. Prošle godine se prva dva meseca nisam takmičio uopšte zbog vanterenskih okolnosti. Ove je počelo sve vajno i bajno. Već je drugačije jer sam igrao u Australiji. Imam puno samopouzdanja, čak i da ne igram u Americi. Spremiću se za šljaku. To je podloga koja je mnogo zahtevna, nepredvidiva, a Nadal je igrač koji je beležio ubedljivo najbolje rezultate na njoj. Ni ja nisam bio loš tokom karijere. Potrudiću se da malo popravim start na šljaci ove godine, poslednjih 4,5 godina to nije bio slučaj. Beograd mi je bio odskočna daska. To ću ove sezone pokušati u Banjaluci. Krajnji cilj je Rolan Garos. Videću kakav je raspored, ne znam šta ću igrati na šljaci. Banjaluku i Monte Karlo sigurno.”

O obaranju rekorda Štefi Graf i mlađim generacijama tenisera

“Pre svega da vam se obratim sa dobrodošlicom. Hvala na odzivu u velikom broju, nisam očekivao. Ovo jeste neka vrsta tradicija, u neformalnom okruženju na teniskom terenu. Da se malo ispričamo o aktuelnostima. Što se tiče pitanja, hvala na čestitkama. Srećan sam što sam oborio još jedan rekord u ovom slučaju Štefi Graf. Nebrojeno puta sam rekao da mi je ovaj sport sve u životu, sve sam mu podredio. Imam veliki tim iza sebe i porodicu koja mi je pružila bezrezervnu podršku. To napominjem da bih vam dočarao odakle sam krenuo do ovih velikih visina koje naizgled deluju kao normalnost, ali daleko od toga. U ovoj fazi moje karijere, osećam da moram još više napora da uložim kako bih održao korak sa mladim igračima koji izazivaju, otmu trofeje, budu na najboljim pozicijama. Hvala i tim predvodnicima nove generacije, imponuje mi kada dobijam pohvale od kolega i rivala. Uvek sam se trudio da budem korektan. Zahvaljujem im se što prepoznaju dostignuća, pogotovo onim koji se bave tenisom. Oni znaju šta je potrebno.”

O odlasku na turnir u Dubaiju i SAD

“Stvari izgledaju dobro, kada je reč o mojoj povredi, odluka je da idem u Dubaiju, gledaću da doguram što dalje. Ambicije su uvek velike. Posle toga zavisi od situacije sa Amerikom. Voleo bih da idem, spremam se. Videćemo kako se odvija situacija.”

O povredi

“Što se tiče moje situacije sa povredom koju sam dobio pred AO, ona je sanirana. Bližim se intezitetu od 100 odsto, još nisam na tom nivou.”

O Karlosu Alkarasu

“Veliko osveženje za svet tenisa, zalužio je Grend slem koji je osvojio. Mislim da je najmlađi broj 1. Eksplozivni teniser, bez mana. Može samo da napreduje i ima fantastičan tim iza sebe. Imao je povredu, ali je posle toga nastavio pobednički niz. U ovom trenutku nemam održavanje prvog mesta kao apsolutni prioritet. Naravno da uvek težim da budem broj 1, ali to gledamo kao posledicu dobrih igara. Prioritet je da ostanem zdrav.”

Šta koči put u Ameriku?

“Proces je u toku i to je sve što znam. To su događanja koja su van moje kontrole. Voleo bih da igram i drago mi je što sam dobio odobrenje direktora u Majamiju i Indijan Velsu. Nadam se da će oni koji odlučuju doneti potvrdnu odluku.”

O povratku u Australiju i “lažiranoj” povredi

“Priče su uvek prisutne, nije to samo u mom slučaju. Sportista koji beleži velike rezultate, uvek ćemo imati kritičare koji spekulišu da li je to verodostojno ili nije. Nemam energije, niti želje i vremena da se bavim svakom pričom koja izađe na Internetu. Ja znam šta je istina. Neki ljudi su istupili, pa i sam direktor koji je rekao kakva je povreda bila. Australija je bila mesto gde sam beležio najbolje rezultate. Iako sam imao kratak boravak prošle godine i napustio sam zemlju kako sam napustio, imao sam želju da se vratim. Osećao sam pritisak van terena, naročito prvih par nedelja dok se nisam privikao. Jeste bilo situacija tokom turnira koje nisu bile prijatne da se nosim sa njima. To je sastavni deo mog puta i tim više je ta pobeda slađa. Ispunjeniji sam ponosom, budući da sam prolazio kroz te stvari sa tvojim timom.”

O broju titula koje će ga zadovoljiti

“Ne postoji taj broj. Nema ga još. Nemam krajnji broj osvojenih titula na Grend slemovima i godina do kada ću igrati. Nekako po automatizmu posle 30 godine se postavlja pitanje kada je kraj. Ima puno tih predviđanja i nagađanja. Ta ‘glad‘, koju bih ja označio kao strast prema sportu. Ja volim sa bilo kim da igram tenis, rekreativno, tako da nema odbojnosti prema tenisu zato što on oduzima toliki deo mog života. U profesionalnom smislu imam želju da se dokazujem. Neko je to ocenio kao prepotetno, ja ne mislim da je tako. Onaj koji ima šansu da osvoji istorijski broj titula, on to želi.”

O eventualnom propuštanju US opena

“Prošle godine sam propustio Majami, Indijan Vels i US open. Ne bi se desilo prvi put, nadam se da neće. Moja pozicija je ista. Ono što smo videlu u Australiji je pokazalo da to nije uticalo na moj tenis. US open je daleko, ima još šest meseci. Voleo bih da budem tamo, ne mogu ništa više od toga da kažem. To je jedan od četiri najveća turnira. Publika me je sjajno dočekala 2021. u finalu koje sam izgubio. Tamo sam iskusio ono što nigde nisam.”

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow