Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Novak Đoković u aprilu dolazi u humanu misiju u Gradišku

“Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, u aprilu će doći nakratko u Gradišku. Đoković će svojim prisustvom dati značaj i uveličati treće po redu Međunarodno druženje djece i omladine sa smetnjama u razvoju sa prostora bivše Jugoslavije ‘Svi smo mi dio vas’.”

Ovo je za skupštinskom govornicom  na samom početku redovne sjednice gradskog parlamenta u Gradišci najavio Dragoslav Šinik, predsjednik ovoga udruženja.

“Skup počinje 22. aprila, a iz Novakovog tima su nam potvrdili dolazak našeg velikana. Svoj dolazak najavilo je i više od dvije hiljade djece i mališana iz Niša, Beograda, Novog Sada, Dubrovnika, Zagreba, Sarajeva, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Banjaluke  i većine gradova i opština Republike Srpske. Ovo je jedinstven skup i u regionu i u svijetu, jer niko nije u stanju da na jednom mjestu okupi toliki broj djece sa problemima u razvoju”, rekao je Šinik.

Akciju, čiji je upravo Šinik inicijator, pozdravili su svi odbornici Skupštine grada Gradiška, najavivši konkretnu podršku. Uz Šinika i bolesnu djecu je i nekoliko ovdašnjih preduzeća i gotovo svi veći mediji iz naše zemlje i regiona.

Dragoslav Šinik, poznatiji kao Šiljo, je veliki humanista, a za svoj rad dobio je visoka priznanja sa gradskog i republičkog nivoa.

Poznat je i po svojoj humanoj misiji nabavke prijeko potrebnih lijekova posredstvom mreže kamiondžija iz regiona, koju je sam razgranao širom Evrope. Na taj način spasio je živote mnogim mališanima u Bosni i Hercegovini, pogotovo u vrijeme pandemije korona virusa.

Autor: Boško Grgić
6,700FansLike