Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Novi detalji tragičnog požara kod Pala: Otac djecu spasavao kroz prozor

Ljubiša Terzić uspio je kroz prozor da izvuče dvoje djece iz vatrom zahvaćene kuće te evakuiše roditelje iz prizemlja, ali nažalost nije stigao da iz vatrene buktinje izvuče suprugu Jelenu i kćerku jer se požar veoma brzo razbuktao, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Požar je izbio nešto prije jedan čas iza ponoći, a kako saznajemo Ljubiša je nakon što je djecu izvuče uspio da siđe niz stubište i evakuiše roditelje.

“Čim ga je supruga obavijestila o požaru on je krenuo da spasava djecu i sve njih. Kada je izvukao dvoje djece i roditelje vidio je da supruga i treće dijete nisu izašli i odmah je krenuo po njih, ali nije uspio da uđe jer je vatra zahvatila cijeli sprat i sve ulaze kao i balkon jer je gorio stiropor u fasadi”, rekao je izvor blizak istrazi.

Komandir Odjeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić potvrdio nam je da su požaru izgorjeli majka i dijete te istakao da je vatra buknula u gluvo doba i požar nije primjećen na vrijeme.

“Kako imamo informaciju, nastradala žena je probudila supruga koji je uspio da iznese dvoje djece, te svoje roditelje. Nažalost žena je ostala u kući sa trećim djetetom i nije uspjela izaći. Njen suprug se pokušao da vrati po njih, ali nije uspio da uđe jer je vatra se naglo rasplamsala”, rekao je Božić.

Pojasnio je da su prijavu da gori kuća u Mokrom dobili u 00.50 časova i odmah poslali ekipu na teren.

“Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mjestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Informisani da se u kući možda nalazi žena i dijete. Kuća je bila sva u plamenu, gorio je cijeli sprat i nije se moglo odmah ući”, istakao je Božić.

Dodao je da su nakon 45 minuta požar lokalizovan i uspjeli da uđu u kuću.

“Po ulasku smo u u dječijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tijela, jedno dječije, a drugo od majke. Cijeli sprat je izgorio kao i prizemlje u kojem samo jedan prostorija nije gorila, ali je unutra sve uništeno od toplote”, rekao je Božić.

Istakao je da su vatru gasili od oko jedan čas iza ponoći pa sve do 3.45 časova.

On nije mogao da govori o uzrocima požara te je istakao da je u kući sve izgorjelo toliko da se i ne može vidjeti kako i gdje je buknula vatra tako da će to utvrditi vještaci.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da su u požaru stradala dva lica.

“Policijskoj stanici Pale 15. januara oko 01.30 časova prijavljeno je da je u mjestu Mokro, opština Pale, došlo do izbijanja požara u porodičnoj kući. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Pale i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Pale koji su lokalizovali požar. U požaru su smrtno stradali tridesettrogodišnja žena i osmogodišnje dijete. Uviđaj u prisustvu sudskog vještaka je u toku nakon čega će se znati tačan uzrok požara. O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu”, rekla je Stokanovićeva.

Izvor: Glas Srpske
6,700FansLike