Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Novi rekord Bitkoina, odletio preko 50.000 dolara

Bitkoin je danas premašio granicu od 50.000 dolara i postavio novu rekordnu vrijednost. Ovom najpopularnijom kriptovalutom nekoliko minuta se trgovalo po cijeni od 50.600 dolara.

Prva i najpoznatija svjetska kriptovaluta nastavila je tako nagli uspon iniciran stavom velikih investitora koji su počeli ozbiljno da shvataju digitalnu imovinu. Sinoć je bitkoin vrijedio 49.998 dolara, što znači da je tokom ove godine ojačao za oko 70 odsto.

Rast cijene bitkoina posebno se intenzivirao nakon što je proizvođač električnih automobila “Tesla” saopštio da je uložio 1,5 milijardi dolara u bitkoin i da će prihvatati plaćanja u ovoj digitalnoj valuti.

Pored “Tesle”, bitkoin je proteklih mjeseci zabilježio do sada neviđenu tražnju brojnih velikih i malih investitora koji su najavili njegovo prihvatanje kao sredstva plaćanja.

Podsjetimo, mnogi stručnjaci predviđaju još veći rast vrijednosti bitkoina, sve do 100.000 dolara, dok su pojedini bankari još optimističniji i najavljuju da bi mogao da dostigne i 146.000 dolara.

Domino efekat

Brendon Minc, generalni direktor “Bitcoin Depot”-a, smatra da bi bitkoin tokom ove godine dostigne cijenu od 100.000 dolara.

“Mislim da će se stvoriti domino efekat, kako vrijeme bude prolazilo, a članci u medijima budu govorili o velikim imenima koja investiraju u bitkoin”, rekao je Minc.

To je viđenje koje dijele mnogi, uključujući i osnivačicu kompanije za upravljanje imovinom “Ark Invest”, Keti Vud. Ona je takođe rekla da računa da će cijena bitkoina rasti za 40.000 dolara ako svaka S&P 500 kompanija uloži jedan procenat svog bilansa u digitalnu imovinu, a čak 400.000 ako bi uložili 10 odsto.

Izvor: blic.rs
7,200FansLike
438FollowersFollow