Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Obavještenje o radnom vremenu u Gradišci za 9. januar – Dan RS

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske i Odluke o određivanju radnog vremena u dane praznika, obavještava se stanovništvo grada Gradiška da na dan praznika Dan Republike 09. januar, dužni su da rade:

  • Preduzeća koja obavljaju komunalne djelatnosti: proizvodnja i isporuka vode, proizvodnja toplotne energije, javni prevoz lica, održavanje čistoće, održavanje groblja i pružanje pogrebnih usluga, održavanje ulica, saobraćajnica, parkova, zelenih površina, odvođenje atmosferskih voda i drugih padavina, čišćenje javnih površina i civilna zaštita, u vremenu od 8.00 do 21.00 čas.
  • Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Gradiška dužna je da radi u vremenu od 00.00 do 24.00 časa.
  • Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača i prodaja istih, trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, mogu da rade u vremenu od 00.00 do 24.00 časa.
  • Apotekarske ustanove mogu da rade u vremenu od 08.00 do 21.00 čas.
  • Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe), trgovina na malo mesom i ribom mogu da rade u vremenu od 07.00 do 12.00 časova.
  • Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo pogrebnom opremom i cvijećem mogu da rade u vremenu od 08.00 do 16.00 časova.
  • Ugostiteljski objekti mogu da rade u skladu sa odredbama Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području grada Gradiška.
  • Pravna lica, odgovorna lica u pravnom licu i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti čine prekršaj ukoliko rade u dane republičkih praznika.

Zakonom o praznicima Republike Srpske određuju se dani praznika, način njihovog obilježavanja i praznovanja od strane građana, republičkih organa i organizacija, organa jedinica samouprave, preduzeća, ustanova i drugih organizacija i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Gradiskalive.com
6,700FansLike