Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Objavljena imena funkcionera koji nisu dostavili imovinske kartone, pogledajte spisak

Iako ih Izborni zakon BiH obavezuje, 2.100 lokalnih funkcionera kojima je mandat istekao 2020. godine, u predviđenom roku od 30 dana od dana prestanka mandata, nije dostavilo imovinski karton Centralnoj izbornoj komisiji, zbog čega im prijeti kazna od 300 do 3.000 KM.

Ipak, na sjednici Centralne izborne komisije BiH odlučeno je da se tim funkcionerima prije izricanja novčane kazne, putem opštinskih i gradskih izbornih komisija uputi obavještenje da izvrše zakonsku obavezu i istovremeno na stranici Centralne izborne komisije BiH je objavljen spisak svih tih funkcionera sa osnovnim podacima.

“Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je, nakon okončanog postupka provjere dostavljenih obrazaca izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika nakon isteka mandata u mandatnom sazivu 2016-2020. godina, odnosno na početku mandata zvaničnika izabranih na lokalnim izborima 2020. godine, ustanovila da značajan broj zvaničnika nije dostavio potpisanu izjavu o svom ukupnom imovinskom stanju propisanu članom 15.8 stav (1) i stav (2)  Izbornog zakona Bosne i Hercegovine”, saopšteno je danas iz CIK-a.

Kako su dodali Centralna izborna komisija će posredstvom gradskih organa vlasti obavijestiti zvaničnike koji još nisu dostavili izjave o imovinskom stanju da su to dužni uraditi u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja kako CIK ne bi primjenila kazne za nedostavljanje izjave o imovinskom stanju.

Izabrani zvaničnici (2016-2020) koji nisu dostavili imovinske kartone.
Izabrani zvaničnici (2016-2020) koji nisu dostavili imovinske kartone.

Kompletan pregled izabranih zvaničnika koji nisu dostavili obrazac Izjave o imovinskom stanju po isteku/prestanku mandata saziv 2016-2020. godine pogledajte OVDJE, a one kojima mandat ističe 2024. godine OVDJE.

Izvor: Nezavisne | Uroš Vukić
7,400FansLike
457FollowersFollow