Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Oglasili se iz PDP-a: Trivićeva tvrdi da je pokradena čak i u rodnom selu

Kandidat PDP za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić, izjavila je da ovo nije bila samo krađa u gradovima na kojima su navikli, nego da je ovo bio kontaminiran proces u čitavoj Srpskoj.

Ona je rekla da joj se javljaju ljudi iz malih mjesta koji su glasali za nju, a njihovih glasova nema.

“Naći ćemo koliko je takvih mjesta. Tačka preokreta desila se tokom noći kada je CIK saopštio da birački odbori nisu dostavili rezultate u sistem. Ni mi tada nismo dobijali podatke. Sve je stalo! Je li normalno da CIK sam saopšti da im nisu dostavljeni podaci sa biračkih mjesta? Tražićemo da se izborni proces ponovi na nivou čitave Srpske. To je naš konačni cilj. Da na osnovu velikog broja netačnih rezultata dođemo do toga da ponovimo kompletan izborni proces”, pita Trivićeva.

“Možda nećemo uspjeti u procesu da se ponove izbori za nivo RS, ali ćemo doći do svakoga ko je radio ovakve stvari, po želji svog nalogodavca”, poručila je Jelena Trivić.

Trivićeva je demantovala da je sinoć prevarila građane RS, kada je proglasila pobjedu.

Na pitanje ako CIK zaključi rezultate i Dodik bude pobjednik, hoće li mu čestitati, Trivićeva je odgovorila: “Na bazi onoga što imamo, nema razloga da čestitamo”.

Ipak, Trivićeva se našla pred brojnim pitanjima u vezi sa ranim proglašenjem pobjede.

“Šta god da se desi sa mnom u političkom smislu, ja sam spremna da ovo istjeramo do kraja zbog pravde i izbora. Ovo je stvar principa. Bilo bi nefer prema građanima koji su glasali za mene. Ja sam univerzitetski profesor, nije dogovoreno moje smiještanje negdje u domove i u vijeća naroda, u slučaju poraza. Nijednu stvar nisam tražila za sebe. I to ćete vidjeti, a možda ćete vidjeti i ponavljanje izbora”, rekla je ona.

Izvor: srpskainfo.com / Slobodan Popadić / Foto: aloonline.ba
7,100FansLike
431FollowersFollow