Cookie Consent by Free Privacy Policy website

OKK Kozara predstavio tim za predstojeću prvoligašku sezonu

Omladinski košarkaški klub Kozara iz Gradiške predstavio je tim i nove dresove u kojima će nastupati u predstojećoj sezoni Prve košarkaške lige Republike Srpske, koja počinje ovog vikenda.

Trener Kozare Bojan Bajić rekao je da se nakon više od deset godina tim iz Gradiške vraća na prvoligašku košarkašku scenu Republike Srpske i da je prvi cilj opstanak u ligi.

„Ako nam se ukaže prilika da budemo u vrhu tabele mi ćemo to znati iskoristiti, jer je ovo skup dobrih mladih momaka koji su u odličnoj atmosferi veoma dobro trenirali cijeli pripremni period. Za sada imamo 15 igrača, sa dva kadeta koji su priključeni prvom timu“, dodao je Bajić.

Kapiten ekipe Ognjen Bilanović istakao je da su pripreme protekle odlično i da spremni dočekuju otvaranje sezone u Areni Gradiška i prvu utakmicu protiv Sokoca.

„Očekujemo da će dvorana bit puna svaku utakmicu, a mi ćemo podršku navijača u uprave kluba znati da opravdamo na terenu“, naglasio je Bilanović.

Predsjednik OKK Kozara Boris Nenad rekao je da je uprava kluba obezbjedila veći dio finansijskih sredstava, nove dresove koji su predstavljeni i ostalo što je potrebno za nesmetano takmičenje.

Nenad je istakao da je ekipa ispunila sve postavljene zadatke u pripremnom periodu i da je uvjeren da će ostvariti i takmičarski cilj, a to je da obezbijede opstanak u ligi i na kraju sezone budu u sredini tabele.

„Ne opterećujemo se velikim ciljevima i mogućim plasmanom u prve četiri ekipe. Bitno je da ekipa prikaže što bolju igru i da što više publike dođe na tribine gradiške Arene. Imamo dosta mlad tim, sa prosjekom od 21 godinu i sigurno je da će biti dosta grešaka, ali uz podršku publike nadamo se što boljim rezultatima“, zaključio je Nenad.

U nedjelju od 17 časova u Arenu Gradiška, u 1. kolu Prve lige Republike Srpske, košarkaši Kozare dočekuju ekipu Sokoca.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,300FansLike
457FollowersFollow