Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Olujno nevrijeme poharalo Lijevče: “Naglo se smračilo. Nastupila je totalna noć.” (Foto/Video)

Najveću štetu od olujnog nevremena koje je tokom jutra i prijepodneva zahvatilo šire područje Lijevče polja, imaju stanovnici Kočićeva.

Oštećeni krovovi kuća i drugih stambenih objekata, oborena stabla, poplavljeni zasadi povrća, povaljano žito… To su prizori u ovom kraju, gdje se mještani, međusobno pomažu da bi što prije sanirali štetu.

“Najpotrebnije je popraviti krovove jer kiša i dalje pada. Šteta je velika. Mnogo je utrošeno u sjetvu žita, zasade povrća. Izvjesno je da će rod biti minimalan. Povaljane su velike površine pšenice i kukuruza”, kazao je za “Nezavisne novine” Zoran Kuzmanović iz Kočićeva čije domaćinstvo je zahvatila snažna vijavica.

Njegova majka Ljubica, opisuje tu situaciju.

“Jutros, čim je svanulo, pljusnula je kiša. Naglo se smračilo. Nastupila je totalna noć. Sijevalo je, grmjelo, udarali gromovi, padalo drveće i crijep sa krovova. Kao da smo u podmornici, tako sam se osjećala. Ja sam jaukala, a djed je galamio, jer nismo znali šta da činimo i kako da se ponašamo”, kazala je Ljubica Kuzmanović za “Nezavisne novine”.

Ova porodica, kao i njihove komšije sakupljaju krhotine crijepa, čiste dvorište i pokušavaju sve dovesti u red, mada je to teško, gotovo nemoguće.

Izvor: Nezavisne | Milan Pilipović
7,400FansLike
459FollowersFollow