Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Opšti haos i tuča u Skupštini Srbije (Video)

U toku je posebna sjednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izvještaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Sjednici prisustvuje i predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić.

Međutim, skoro od samog početka na sjednici je bilo napeto, jer su predstavnici opozicije konstantno dobacivali Vučiću tokom njegovog uvodnog izlaganja, zbog čega ih je predsjednik parlamenta Vladimir Orlić upozorio nekoliko puta. Takođe, predstavnici opozicije su u salu unijeli i nekoliko transparenata.

Na jednom od njih je pisalo “Ne kapitulaciji”.

Međutim, u jednom trenutku situacija je eskalirala kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsjednika Aleksandra Vučića reklamirajući povredu Poslovnika.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, pokreta Zavetnici, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili “Izdaja” i “Ne damo Kosovo”, a zatim su krenuli ka predsjedniku.

Nakon toga su ustali poslanici SNS-a i došlo je do koškanja, guranja, vikanja i psovanja. Predsjednik Skupštine optužio je lidera novog DSS Miloša Jovanovića da je htio fizički da napadne Vučića.

Predsjednik parlamenta je pokušavao nekoliko minuta da smiri strasti i kada je ipak uspio, situacija je ponovo izmakla kontroli.

Izvor: B92
6,700FansLike