Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Otkriveni novi detalji užasa u Gradačcu: Otmica prijavljena, ali policija stigla prekasno

“Ona je prijavila nasilnika prije sada već četiri dana. Prijavila ga je policiji zbog nasilja u porodici, tražila je zabranu prilaska, međutim on zabranu nije dobio.”

Ovo je rekla Helena Javor Ibrahimbegović, urednica portala Avaz gostujući u jednoj emisiji.

“Da li je mogao biti spriječen, ja mislim da jeste. Ali je negdje problem u BiH, kao i svuda, jeste problem femicida”, rekla je Javor Ibrahimbegović.

Nermin Sulejmanović je juče ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a to je prenosio na Instagramu.

Pored uživo prenosa ubistva, Sulejmanović je u krvavom piru ubio i oca i sina (23), Džengiz Ondera i Džengiz Denisa, koje je dobro poznavao, te je nakon toga ranio i jednu žensku osobu, majku i suprugu ubijenih.

Kako je objasnila Ibrahimbegovićeva, a na osnovu snimka koji je bio u realnom vremenu dijeljen na mrežama, prijava žene za nasilje jeste bila okidač za stravičan zločin, prenosi Blic.

“Prijava jeste bila okidač. Riječi ubice na lajvu su bile: “prijavila me zbog par šamara”. On je nju pronašao u kući njene tetke, tamo je i krenuo krvavi pir, tamo je i krenulo nasilje. On je nju već krenuo čupati za kosu, nakon toga ju je izvukao, na balkonu kuće njene tetke ranio je i njenog rođaka, a onda je odveo u vikendicu i tamo je počinio svirepo ubistvo”, opisala je ona.

“Pretpostavljamo da će rođaci preuzeti brigu o djetetu”

Kako je saopštilo tužilaštvo, beba Nezime koja je juče prisustvovala zločinu nije povrijeđena.

“Prilikom prvog lajva čuo se plač bebe, on je pokazao i dijete koje je ležalo u lokvi krvi, to su zaista strašni prizori… Dijete je zbrinuto, u redu je. Pretpostavljamo da će rođaci preuzeti brigu o djetetu. To su nezvanične informacije, s obzirom na to da je beba u pitanju sve se provjerava prije nego što se izađe u javnost sa informacijama”, kazala je ona.

U masovnoj pucnjavi u Gradačcu su ranjeni i jedan građanin i policajac, Husein Kotorić, koji je pušten na kućno liječenje nakon što je zbrinut u lokalnoj bolnici.

Nizama, čije je ubistvo krvnik emitovao na Instagramu, nekoliko puta je prijavljivala Nermina za nasilje, posljednji put prije četiri dana. Ubica je nekako saznao za prijavu, što je Nizamu koštalo života.

“Policija je pozvana nakon otmice, međutim dok su pronašli lokaciju, nažalost bilo je prekasno. Niko nije očekivao da će ići taj lajv, malo smo u šoku svi koji smo to vidjeli. Kako su komšije rekle, policija je brzo stigla do vikendice i upozorila ih da ne izlaze napolje, međutim, on je već počinio ubistvo”, rekla je Javor Ibrahimbegović.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Džengiz Denisa. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

Izvor: srpskainfo.com | Foto: Ljudi i zivot bosanske posavine/Facebook
7,200FansLike
457FollowersFollow