Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pas lutalica na igralištu u Kotor Varošu ugrizao trogodišnju djevojčicu

Pas lutalica je prije nekoliko dana u Kotor Varošu ugrizao trogodišnju djevojčicu, koja se zajedno sa ostalom djecom igrala na igralištu, na kojem se u posljednje vrijeme okuplja sve veći broj ovakvih pasa.

Na svu sreću, kako je za “Nezavisne” ispričao otac djevojčice, ona nije teže povrijeđena, trenutno se oporavlja, no, kako ističe, potrebno je riješiti problem sa psima koji lutaju, jer u ovom slučaju napadnuta je njegova kćerka, a već sutra to može biti neko drugo dijete.

“Djevojčica je bila s majkom na dječjem igralištu, igrala se sa vršnjacima, u Ulici Stefana Nemanje. Tu obično šetaju psi lutalice, i nekad uđu među djecu, leže na travi i slično. Djevojčica se tada igrala s klipom, te ga je ostavila, zatim se vratila, a pas koji je bio tu, uzeo je klip, a nakon što je ona pokušala da je uzme od njega, on je uhvatio zubima za rukicu. To je bilo 5. jula između pola devet i devet naveče na dječjem igralištu”, priča zabrinuti otac.

Nakon toga je majka djevojčicu odvela u hitnu pomoć, a odatle su ih uputili na UKC u Banjaluci.

“Obavljen je razgovor sa djetetom, te je ustanovljeno da je ugrizao pas lutalica, a pružena je terapija, vještačka imunizacija, i data joj je doza imunoglobina. Nakon toga je rečeno, ako se uhvati pas, da se on testira na bjesnilo i da se prekine terapija”, pojašnjava otac djevojčice.

Dodaje da je o svemu obavijestio komunalnu policiju, te je otišao u policijsku stanicu da prijavi zapisnik.

Kako kaže, obraćao se u opštinu i nadležnom odjeljenju, a koliko je shvatio, trenutno imaju problem sa ugovorima za azile, ne mogu zbrinuti pse, jer im je ugovor istekao prije par mjeseci, zbog čega je došlo do nakupljanja pasa lutalica.

Izvor: Nezavisne
7,400FansLike
459FollowersFollow