Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Podzemlje Gradiške u strahu: Lukač najavio da će uhapšena lica “propjevati”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će danas uhapšena lica u akciji “Storidž 2” dati korisne podatke policiji i Tužilaštvu sa ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela iz ranijeg perioda, te najavio nastavak ovih aktivnosti.

Lukač je rekao da je po naredbi Tužilaštva BiH, MUP Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas sproveo nastavak akcija “Storidž” i “Transporter” tokom kojih je najveći broj lica uhapšen na području Gradiške.

“Ove akcije će se nastaviti, s obzirom na to da ima još lica koja nisu bila dostupna danas”, izjavio je Lukač novinarima u Doboju.

On je potvrdio da su tokom akcije korišteni podaci sa određenih aplikacija koje služe i kao operativni pokazatelji gdje i prema kojim licima policija treba da usmjeri svoje snage kako bi stavila pod kontrolu sve koji imaju veze sa organizovanim kriminalom, trgovinom i zloupotrebom narkotika.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske ocijenio je da su dosadašnje akcije bile dosta efikasne što pokazuje i prošla tokom koje je određeni broj lica priveden, a za većinu određen pritvor.

Lukač je istakao da je najvažnije da su navedena lica “počela da pričaju” i da “imaju šta” da kažu.

“Nastavak onoga što su oni pričali je upravo i ovo danas, ali i ovi uhapšeni danas, sasvim sam siguran, daće mnogo informacija policiji i Tužilaštvu tako da ćemo nastaviti ove akcije i ubuduće”, naveo je Lukač.

Koriste aplikacije “Skaj” i “Anam”

On kaže da se u BiH koristi veliki broj “Skaj” i “Anam” aplikacija, ali i navodi da policija trenutno nije u posjedu svih kriptovanih telefona i da još ima nepoznanica o svim licima koja su ih koristila i za koje potrebe.

“Do sada se pokazalo da svi oni koji su koristili takve aplikacije da su bili za kriminalne aktivnosti i za najteža krivična djela, poput priprema ubistava i samih ubistava, kao i trgovine narkoticima. Mislim da ćemo na ovaj način riješiti mnoge neriješene stvari koje se odnose na teška krivična djela iz ranijeg perioda, pa i ubistava”, rekao je Lukač.

On je istakao da će policija Republike Srpske u narednom periodu ostvariti velike rezultate po pitanju bezbjednosti i rješavanja mnogih krivičnih djela od kojih su neka do danas bila nepotpuna ili nisu bila uopšte rasvijetljena.

Ukupno 19 lica do sada je lišeno slobode u policijskoj akciji “Storidž 2” na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada, zbog sumnje da su izvršili krivična djela organizovani kriminalitet u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, oružja i vojne opreme, te krijumčarenje ljudi, potvrđeno je ranije iz MUP-a Srpske.

Izvor: Agencije
7,200FansLike
457FollowersFollow