Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pogoršanje epidemiološke situacije pojačalo kontrole u Srpskoj

Inspektorat Republike Srpske nastavlja sa pojačanim kontrolama poštovanja epidemioloških mjera, imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije i svakodnevno povećanje broja testiranih lica pozitivnih na virus korona.

Iz Inspektorata Srpske su napomenuli da poslovni subjekti koji poštuju mjere i organizuju svoj rad u skladu sa preporukama ne treba da brinu zbog dolaska inspektora, te naglasili da se neodgovorno ponašanje neće tolerisati, kao i da će nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana snositi sankcije u skladu sa zakonom.

“Cilj inspekcije primarno nije kažnjavanje, već zaštita zdravlja i života građana. U prethodnom periodu nastojali smo djelovati preventivno kada god je to bilo moguće, savjetovati subjekte o mjerama koje trebaju poštovati i ukazivati na značaj njihovog pridržavanja”, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Međutim, dodaje se, trenutni razvoj epidemiološke situacije ne ostavlja prostora za opuštanje, već upravo suprotno.

Inspektorat Republike Srpske je spreman da organizaciju svog rada prilagodi stanju na terenu.

“Očekujemo i od lokalnih zajednica da većim intenzitetom angažuju svoje kapacitete. Dolazak inspektora privredni subjekti mogu očekivati u bilo koje doba dana, u radne dane, ali i dane vikenda”, navodi se u saopštenju.

Iz Inspektorata su naveli da je zajednički interes da privredni subjekti svoj rad prilagode trenutnim uslovima kako bi nesmetano radili u obimu u kojem je to moguće, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

“Pozivamo privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera, da se ne izlažu riziku od kažnjavanja, da svoj rad organizuju u skladu sa datim preporukama i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije
6,200FansLike