Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pojačan saobraćaj na ulazu u BiH na graničnom prelazu Gradiška

“Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez poteškoća, izmjene su aktuelne na dionicama na kojima se izvode radovi, a na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH iz pravca Hrvatske”, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Obustavljen je saobraćaj zbog radova na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka, dionica Ivanjska – Dragočaj, a vozila se preusmjeravaju na regionalni put Omarska – Bronzani Majdan – Banjaluka.

Pored navedene obilaznice, saobraćaj se može odvijati i magistralnim putem Prijedor – Kozarska Dubica – Gradiška – Banjaluka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Saobraćaj teretnih motornih vozila preusmjerava na putne pravce Omarska – Bronzani Majdan – Lauš – Banjaluka i Prijedor – Kozarska Dubica – Gradiška – Banjaluka.

Usporeno zbog radova vozi se na magistralnim putnim pravcima Prijedor – Kozarac, Bijeljina – Šepak, Rudanka – Doboj, Čelinac – Kotor Varoš, u Derventi, kao i na dionici Foča – Goražde, u mjestu Filipovići gdje je aktivirano klizište i na pravcu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Na regionalnim putevima radovi se izvode na dionicama Prijedor – Stara Rijeka, Teslić – Podjezero, Čelinac – Ukrina, Srbac – Gornja Vijaka – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić, Šipovo – Novo Selo i Jezero – Šipovo, a na pravcima Ukrina – Gornja Vijaka i Bistrica – Podgrab otežan je prolazak zbog klizišta.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između mjesta Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Povremene obustave zbog deminerskih radova aktuelne su na putevima Brod – Odžak, u mjestima Poloj i Liješće, Šamac – Grebnice, na lokalitetu Grebnice – Tišina i u mjestu Gornji Božinci na području grada Derventa.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima: Ledenice – Crkvina – granični prelaz Šamac, granični prelaz Brod-Stanari, Doboj – autoput – Banjaluka – Prijedor – granični prelaz Koprivna, Stanić Rijeka – Karuše, Stanić Rijeka – Derventa – granični prelaz Brod, Banj Brdo – Bijeljina – granični prelaz Rača i Karuše – granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH su zbog radova do 22. juna zatvoreni izlazi sa auto-puta na petlji Podlugovi, a saobraćaj se preusmjerava na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na auto-put na petlji Podlugovi su u funkciji.

Radovi na auto-putu izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje su zatvorene preticajne trake, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever – Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Srebrenik – Orašje na dionici Cerik – Dubrave zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja, a za to vrijeme u funkciji je i alternativni pravac Cerik – Brčko – Orašje.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, dok u noćnim časovima dolazi do obustave, a vozila se preusmjeravaju na obližnju obilaznicu.

Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Osim u Gradišci, na ostalim graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Do 30. septembra otvoren je granični prelaz Krstac na putnom poravcu Gacko – Nikšić.

Izvor: Agencije
6,700FansLike