Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pojačane kontrole: U Gradišci oduzeli robu u vrijednosti preko 10.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pojačali su kontrolu autobusa i putničkih vozila, te je na graničnom prelazu Gradiška otkrivena razna roba procijenjene vrijednosti veće od 10.000 KM.

Detaljnom kontrolom autobusa, koji je saobraćao na relaciji Dortmund-Neum, pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefon “šaomi 13 T pro 512 GB”, monitor “MSI optiks G24DGP”, televizor “fajer”, 36 pari obuće različite marke i veličina, ženske torbe različite marke, sunčane naočale i slično.

“Procjenjena vrijednost oduzete robe iznosi 7.500 KM“, saopšteno je iz UIO.

Detaljnim pregledom drugog autobusa otkriveno je neprijavljenih 14 cilindara za teretna vozila vrijednost oko 3.000 KM.

Takođe, izvršen je i pregled putničkog vozila i otkriveno je 97 parfema različite ambalaže i 147 testera, a pri kontroli jednog autobusa pronađeni su i privremeno oduzeti dijelovi kočionog sistema motornog vozila “tojota”.

Iz UIO BiH navode da će pred kraj godine, kada predstoji pojačan dolazak stanovnika BiH iz inostranstva i ulazak stranaca u BiH, carinski službenici provoditi detaljne kontrole autobusa i putničkih vozila koja ulaze u carinsko područje BiH.

UIO podsjeća da prilikom ulaska u carinsko područje BiH građani sa sobom mogu unijeti stvari u ličnom prtljagu u vrijednosti do 600 KM bez plaćanja uvoznih dažbina, a sve što prelazi pomenutu vrijednost mora biti prijavljeno carinskoj službi za uvozno carinjenje.

Izvor: Agencije
7,200FansLike
457FollowersFollow