Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policajac iz Mrkonjića koji je pištoljem prijetio Raduljici osuđen na novčanu kaznu

Siniša Škondrić (39), policajac iz Mrkonjić Grada, pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 2.500 KM zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, odnosno što je pištoljem prijetio košarkašu i srpskom reprezentativcu Miroslavu Raduljici da će ga ubiti.

U presudi koju je donio Osnovni sud Mrkonjić Grad, Škondrić je proglašen krivim da je 27. juna 2021. godine, oko 16 časova, na zboru u blizini manastira “Glogovac” u Šipovu, “ugrozio sigurnost oštećenom ozbiljnom prijetnjom da će ga lišiti života”.

U optužnici se navodilo da je Škondrić bio u alkoholisanom stanju kada je, ispod šatora “Papilon”, prišao oštećenom gdje su se prvo verbalno sukobili.

U jednom trenutku, držeći u desnoj ruci pištolj marke “TT”, fabrički broj C-203106, kalibra 7,62 mm, vlasništvo MUP-a RS, ponovo je prišao oštećenom i uperio pištolj prema njemu.

“Kod oštećenog je to izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za sopstveni život”, stajalo je u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U presudi je navedeno da je Škondrić dužan platiti novčanu kaznu od 2.500 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude uz upozorenje da, ukoliko to ne učini, sud će narediti njeno prinudno izvršenje, a ako novčana kazna putem prinudnog izvršenja ne bude naplaćena u roku od jedne godine, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne u kaznu zatvora na način da se 50 KM novčane kazne zamijeni jednim danom zatvora.

Dužan je platiti i troškove krivičnog postupka u iznosu od 345 KM, te paušalni iznos od 150 KM, a u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Izvor: Mondo
7,200FansLike
438FollowersFollow