Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policajac pronašao ženu koja je zalutala na obroncima Kozare: “Bila je uplašena i u panici”

Policajac iz Prijedora pronašao je ženu koja se izgubila u šumi u mjestu Veliko Plančište u Prijedoru i službenim vozilom je vratio na kućnu adresu zabrinutoj porodici.

“Srpskainfo” saznaje da su dvije Prijedorčanke iz jednog od gradskih naselja juče ujutru oko sedam časova otišle u potragu za gljivama.

Kozara
Foto: Bojana Majstorović

U jednom momentu su se razdvojile, i dok je jedna od njih uspjela da nađe put i izađe iz šume, druga se izgubila pod obroncima Kozare.

Dok je lutala šumom dozivala je upomoć i imala je sreću da upravo tada kroz zaseok Selaci, koje ima veoma mali broj kuća, patrolira i obilazi mještane hrabri prijedorski policajac.

Sagovornici “Srpskainfo” pričaju da policijski službenik nije bio siguran da li čuje jauke ljudskog bića ili neke životinje, što pokazuje koliko je zalutala žena bila uplašena.

“Policajac je odlučio da krene u šumu i provjeri šta se dešava. Sišao je oko 300-400 metara u šumu od puta i uspio je da pronađe ženu. Ona je toliko bila preplašena i puštala je jauke zbog kojih je policajac jedva uspio da ostvari sa njom verbalnu komunikaciju i uz pomoć toga dođe do nje”, pričaju sagovornici.

Dodaju da je uplašenu ženu izveo iz šume i odmah odvezao na kućnu adresu.

“Komšinica koja je bila sa njom, a koja je našla put i vratila se ispičala je familiji i komšijama šta se dogodilo. Svi su bili u panici i dogovarali šta da rade i kako da organizuju potragu. Tada je policijski službenik dovezao ženu koja je zalutala, a njena porodica je toliko bila zahvalna, grlili su i ljubili policajca”, pričaju sagovornici.

Foto: Bojana Majstorović

Portparolka Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević potvrdila je ovu priču sa sretnim ishodom.

“U mjestu Veliko Palančište, zaseok Selaci, pod obroncima Kozare, u veoma rijetko naseljenom području, policijski službenik Policijske uprave Prijedor, obavljajući redovne aktivnosti obilaska bezbjednosnog sektora, oko 12 časova pronašao je izgubljenu žensku osobu iz Prijedora, koja je do njegovog dolaska već neko vrijeme pokušavala da pronađe izlaz iz šume i dođe do lokalnog puta. Čuvši jauke i dozivanje u pomoć, policijski službenik je ostvario verbalni kontakt te na taj način odredio lokaciju ženske osobe. Brzom intervencijom osoba je pronađena uplašena i u panici, a potom bezbjedno vraćena kući”, kaže Alendarevićeva.

Ovog policijskog službenika iz Prijedora osim hrabrosti odlikuje i velika skromnost jer nije želio da se njegovo ime objavi.

Izvor: srpskainfo.com | Bojana Majstorović
6,700FansLike