Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policajca iz Nevesinja terete da je lažno prijavio da je otet i opljačkan

Policajac Miloš Grahovac iz Nevesinja, za kojim se danima tragalo, nakon čega je pronađen, osumnjičen je da je lažno prijavio da je opljačkan i otet, potvrdili su izvori “Nezavisnih novina”.

On je, nakon što je pronađen, ispričao istražiocima da su ga oteli i opljačkali maskirani i naoružani otmičari.

Grahovac, koji je oženjen i otac troje male djece, pronađen je u mjestu Divin, nedaleko od mjesta Plani, gdje su ranije pronašli njegov automobil nakon što je za njim krenula potraga.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su juče Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijeli dopunu izvještaja protiv Grahovca.

Protiv njega su i zvaničnu prijavu, odnosno dopunu izvješta, nadležnom Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnijele njegove kolege, službenici Policijske uprave Trebinje, jer, kako je saopšteno, postoje osnove sumnje da je lice inicijala M.G. počinilo krivično djelo “Lažno prijavljivanje krivičnog djela”.

Navedeno lice se, prema saopštenju iz PU Trebinje, sumnjiči da je dana 30. maja 2022. godine lažno prijavilo izvršenje krivičnih djela “Razbojništvo”, “Protivpravno lišenje slobode” i krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, pa, prema nezvaničnim saznanjima, Grahovac za takva djela može biti kažnjen od novčane kazne do kazne zatvora u trajanju do dvije godine.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju su potvrdili da imaju saznanja da je izvještaj protiv Grahovca podnesen, ali još nije bio stigao do nadležnog tužilaštva, s obzirom da njegovo rješavanje nije hitno i odvija se u redovnoj proceduri.

Neizvjesno je da li će se o slučaju policajca Grahovca odlučivati i sutra, a najvjerovatnije se, i kada tužilac bude razmatrao sve činjenice, neće stavljati ni zahtjev za određivanje pritvora, jer za to nema osnova, budući da nema bojazni da će sakriti predmete kojima je djelo izvršeno, nema bojazni od bjekstva, od uticaja na svjedoke, ili da će ponoviti djelo.

Policijska istraga je, kako se nezvanično saznaje, ustanovila niz “šupljina” u njegovom iskazu, ali je i mjesto njegovog pronalaska prije toga dva puta bilo detaljno pretraženo, što je u startu ukazivalo na nelogičnosti, pa se i očekivao ovakav ishod.

Potraga za Grahovcem, čiji je nestanak prijavila porodica, trajala je nekoliko dana, a najprije je pronađen njegov automobil u nevesinjskom mjestu Plani, gdje po položaju vozila i drugim dokazima ništa nije ukazivalo na nasilno odvođenje vozača, da bi i njegovo vezivanje bilo čudno, s obzirom da su mu bile zavezane noge i samo jedna ruka.

U trenutko pronalaska jeste bio iscrpljen, ali ne do iznemoglosti. Budući da je prevezen u Bolnicu Nevesinje odmah sutradan je pušten kući bez ustanovljenih ikakvih povreda, što je kod policije izazvalo početne sumnje, a koje je potvrdila njegova dalja priča.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike