Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija održala edukativna predavnja srednjoškolcima u Gradišci (Foto)

Povodom preventivne kampanje “Oružje ne štiti, oružje ubija” koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Gradiška održali su danas edukativna predavnja za učenike prvih i drugih razreda Srednjih škola na području Gradiške.

“Osnovni cilj kampanje je da se kroz edukativna predavanja učenici osnovnih i srednjih škola, ukaže ne samo na opasnosti koje nosi upotreba vatrenog oružje, već i primjere koji su nažalost završili tragično. Učenici će se takođe upoznati sa procedurama koje treba da koriste u slučaju da neko u njihovom okruženju posjeduje ilegalno naoružanje ili pronađe minsko-eksplozivno sredstvo”, saopštili su iz PU Gradiška.

Iz policije su dodali, da je problem posjedovanja ilegalnog oružja i dalje prisutan, te da se na javnim površinama gotovo svakodnevno pronalaze odbačena minsko-eksplozivna sredstva i da su i ista na taj način učinjena dostupnim građanima, naročito djeci. Neophodno je upoznati djecu i građane sa opasnostima koje nosi takvo odbacivanje oružja i neadekvatno i nestručno postupanje u slučaju pronalaska istih.

“Prema oružju treba se odnositi odgovorno, te legalno oružje treba držati na bezbjednom mjestu, što dalje od djece, a u slučaju pronalaska minsko-eksplozivnog sredstva ili drugog ilegalnog naoružanja odmah pozvati i obavjestiti najbližu policiju stanicu pozivom na „122“.Kampanju Ministarstvo realizuje u okviru projekta „PILLAR“ uz podršku Razvojnog programa UN-a (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja”, zaključili su iz policije.

Gradiskalive.com
6,700FansLike