Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija održala edukativno predavanje u Tehničkoj školi u Gradišci (Foto)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta, a sa ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o opasnostima koje im prijete upotrebom interneta, pripadnici Policijske uprave Gradiška, održali su danas edukativna predavanja za učenike prvog i drugog razreda Tehničke škole u Gradišci.

Cilj predavanja jeste, da se učenici informišu o opasnostima koje prijete putem interneta, a kojima su načešće izložena djeca i mladi, te edukuju o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, kao i o načinima na koji mogu da se zaštite i kome da ih prijave.

Kroz predavanja su predočeni savjeti za zaštitu ličnih podataka, nikada i nigdje ne treba unositi JMB, nikada i nigdje ne otkrivati šifre i PIN kodove, ne davati informacije o sebi putem telefona, e-maila ili internet servisa ukoliko niste sigurni sa kim komunicirate.

Takođe, na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Odjeljenja za visokotehnološki kriminalit na OVOM linku mogu se pronaći savjeti o postupanju u slučaju susretanja sa svim oblicima visokotehnološkog kriminaliteta.

Gradiskalive.com | Foto: PU Gradiška
7,400FansLike
458FollowersFollow