Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija podnijela izvještaje protiv dva lica zbog poslovne prevare u Gradišci

Policijska uprava Gradiška podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv protiv lica inicijala N.K. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Prevara u privrednom poslovanju”.

“Lice N.K. se sumnjiči da je u mjesecu avgustu i septembru 2022. godine, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi za privatno preduzeće iz Prijedora, lažnim prikazivanjem činjenica obmanuo i doveo u zabludu vlasnika privatnog preduzeća iz Gradiške, a u vezi kupovine cijepanog ogrevnog drveta, na način da je ogrevno drvo u vrijednosti od oko 9.175 KM plaćeno, a isto nije isporučeno”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Takođe, službenici  PU Gradiška podnijeli su izvještaj OJT Banjaluka i protiv lica inicijala D.V. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Pronevjera” i “Prevara”.

“Lice D.V. se sumnjiči da je od mjeseca januara 2022. godine do mjeseca januara 2023. godine, obavljajući poslove u privatnom preduzeću u mjestu Romanovci, grad Gradiška, prilikom vršenja naplate računa kupcima, iste naplaćivao odmah gotovinski, a prikazivao da je naplata vršena putem platnih kartica, te je na taj način protivpravno prisvojio novac koji mu je povjeren u iznosu od oko 11.370 KM, te oštetio preduzeće za navedeni iznos”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Iz policije dodaju da se lice D.V. sumnjiči i da je za vrijeme radnog odnosa na osnovu usmenih dogovora sa građanima, uzimao veće sume novca za isporuku pogonskog goriva po nižim cijenama, te istima izdavao otpremnice ovjerene pečatom preduzeća i na taj način oštećena lica doveo u zabludu da će za uplaćeni iznos dobiti pogonsko gorivo po ranije dogovorenim cijenama, a što nije realizovao.

Gradiskalive.com
6,700FansLike