Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija u zasjedi danima čekala vlasnika plantaže marihuane (Video)

Trebinjska policija je vlasnika plantaže marihuane, koja je pronađena na području Nevesinja, danima čekala u zasjedi da bi stekli osnov sumnje da je, kako su saopštili, N.K. zasadio i uzgajao pronađeni zasad.

Podsjećamo, službenici Policijske uprave Trebinje su u ponedjeljak, zahvaljujući prethodnom operativnom radu na terenu, na području Nevesinja otkrili plantažu marihuane od 45 stabljika, visine do 1,45 metara,  za čiji uzgoj je osumnjičen Novica K. iz Nevesinja.

U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno i to da su, u cilju kvalitetnog dokumentovanja krivičnog djela, njihovi službenici pretresli i kuću, okućnicu i pomoćne prostorije koje koristi osumnjičeni, kao i njegov automobil, nakon čega su oduzeli još oružja i municije, digitalnu vagu, 329 sjemenki  marihuane i 129 grrama suve marihuane.

Policija je do operativnih saznanja vezanih za ovu plantažu, koja se inače nalazi na području lokaliteta Ćesim u opštini Nevesinje, došla provodeći planske aktivnosti iz zavedenih akcija “Plantaža 2022” i “Kalibar 2022”.

“Prilikom hapšenja N.K. je odbacio lovački karabin za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju”, saopšteno je u PU Trebinje.

U saopštenju je potvrđeno da je u uviđaju izuzeto svih 45 stabljika marihuane, kao i lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada.

Protiv N.K. nakon kompletiranja predmeta biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvor: Nezavisne | Vesna Duka
6,700FansLike