Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija upozorava građane na kladioničarske prevare, uhapšena dva lica

Policijskoj upravi Gradiška, 13.12.2021. godine oko 08.30 časova, oštećena je prijavila da je u vremenskom periodu od 06.12. do 13.12.2021. godine putem “Vibera” od strane nepoznatog lica dobijala poruke uznemiravajućeg sadržaja kojima su tražene uplate novčanih iznosa kupujući “X bonove”, te je dokaz o kupovini istih dostavljan putem aplikacije “Viber”.

Radeći po navedenoj prijavi, a u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i policijskim službenicima Policijske uprave Foča, identifikovana su i lišena slobode lica inicijala N.V. i N.M. obojica iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Prevara” i “Ugrožavanje sigurnosti”.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuća, pratećih objekata i vozila na području opštine Foča koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela (novac, čitač SD kartice, nosač SIM kartica, movilni telefoni i drugi predmeti), a koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilašatva Banjaluka, koji je naložio da se nakon dokumentovanja predmeta protiv lica N.V. i N.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da se uzdrže od javljanja na oglase putem društvenih mreža, kao što su “Laka zarada”; “Siguran dobitak putem klađenja” i slično, jer se radi o raznim vrstama prevara, te ukoliko imaju korisnih saznanja o navedenom da prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
457FollowersFollow